Gura unui copil contine 20 de dinti temporari, numiti dinti primari, dinti de lapte, sau dinti temporari, si este formata din urmatoarele tipuri: 4 molari secundari, 4 molari primari, 4 canini, 4 incisivi laterali, 4 incisivi centrali.
Pentru fiecare set de patru dinti, doi dintre ei sunt situati in arcada superioara, cate unul pe fiecare parte a maxilarului si doi sunt situati pe arcada inferioara, in acelasi fel.
In ceea ce priveste dintii permanent, gura unul adult contine 32 de dinti, de urmatoarele tipuri: 4 molarilor de minte, 4 molari secundari (denumiti si molarii de 12 ani), 4 molari primari (denuniti si molarii de 6 ani), 4 premolari secundari, 4 premolari primari, 4 canini, 4 incisivi laterali, 4 incisivi centrali.
Dintii sunt folositi pentru muscare si rupere. Incisibii centrali si cei laterali sunt utilizati pentru a musca si a taia bucatile de alimente, iar caninii sunt folositi pentru rupere lor. Premolarii, molarii si maselele de minte sunt utilizati pentru mestecarea alimentelor.
Structura interna a dintilor este formata din trei parti principale: coroana, partea centrala si radacina. Coroana este partea vizibila a dintilor, acoperita de un strat protector numit smalt. Partea centrala este zona dintre coroana si radacina. Iar radacina este partea dintelui care se extinde prin gingie si este legata de osul maxilarului.
Pentru ca fiecare dintre aceste parti si dinti aferenti sa fie la maxima lor utilitate, trebuie sa va asigurati ca la fiecare varsta aveti grija de sanatatea orala. De aceea se impune un control medical o data la 6 luni. Daca sunteti situati in partea de vest a capitalei, atunci puteti merge la un cabinet stomatologic din Drumul Taberei sau la cabinetul de stomatologie sector 6.