Hipotiroidismul apare atunci cand glanda tiroida este inactiva. Boala afecteaza rata de metabolizare a organismului, controlat in principal de glanda tiroida.
Simptomele comune asociate cu hipotiroidismul sunt oboseala, sensibilitate crescuta la frig, constipatie, piele uscata, voce ragusita, crampe musculare, crestere brusca in greutate, depresie si unghii si par fragil.
Multe remedii naturale pot ajuta la controlul acestei probleme de sanatate. Iata cateva dintre ele:
Uleiul de cocos contine acizi grasi cu lant mediu care ajuta la imbunatatirea functionarii tiroidei. De asemenea, va stimula metabolismul si energia. In plus, va contribui la cresterea temperaturii bazale a corpului, care este importanta pentru cei care au functia tiroidiana scazuta.
Kelp este o alga marina maro, bogata in iod si multe alte minerale. Este utila pentru cei care sufera de hipotiroidism din cauza deficientei de iod. Cu toate acestea, acest remediu nu este recomandat persoanelor care sufera de probleme autoimune ale tiroidei deoarece pot agrava afectiunea.
Uleiul de peste este considerat bun pentru cresterea absorbtiei hormonilor tiroidieni si mentinerea functiei tiroidiene sanatoase. Fiind bogat in acizi grasi omega 3, uleiul lupta impotriva inflamatiei si creste imunitatea.
Guggul provine din rasina unui copac indian numit Commiphora Mukul. Cercetarile arata ca compusii sai activi numiti guggulsteroni pot ajuta la tratamentul hipotiroidismului prin stimularea functiei tiroidiene. In plus, are avantaje anti-inflamatorii, anti-obezitate si reduce colesterolul.
Puteti lua aceasta planta medicinala in forma completa dupa ce ati consultat medicul. In general, se administreaza in doze de 25 mg de trei ori pe zi. Cand luati aceasta planta, asigurati-va ca monitorizati nivelurile hormonului tiroidian T3 si T4, deoarece stimuleaza conversia T4 in forma sa mai activa T3.
Deficitul de vitamina D a fost asociat cu mai multe boli autoimune, inclusiv boala tiroidiana. Expunerea la soare este o modalitate buna de a genera vitamina D necesara de catre organism. Asadar, expuneti corpul la razele soarelui de dimineata timp de 15 minute pe zi. Acest lucru va contribui, de asemenea, la mentinerea functiei imunitare sanatoase si a metabolismului calciului.
Cei care sufera de hipotiroidism pot face din acest lucru un obicei, sa se trezeasca dimineata si sa faca anumite exercitii sanatoase (stimuleaza glanda tiroida), cum ar fi mersul in aer liber.