Coroana din zirconiu reprezinta o solutie ultramoderna si extrem de eficienta pentru a inlocui dintii lipsa, o solutie care te va face sa zambesti mai des si ii va determina pe cei din jur sa iti adreseze complimente. Coroana din zirconiu a fost folosita pentru prima data in 1998 in clinica dentara din cadrul Universitatii din Zurich si de atunci popularitatea sa este in continua crestere. Coroana din zirconiu mai este cunoscuta sub numele de coroana din oxid de zirconiu sau dinti din zirconiu.
Materialul folosit pentru realizarea coroanei din zirconiu
Numele acestei coroane ii determina pe multi sa creada ca este facuta in intregime din zirconiu. in realitate, doar partea interioara este facuta din zirconiu dar exteriorul este realizat din ceramica. Combinatia celor doua materiale ofera dintilor din zirconiu o rezistenta ridicata dar si o estetica incomparabila fata de un alt tip de coroana dentara.
Avantajele coroanei din zirconiu
Coroanele dentare din zirconiu sunt mai usoare decat cele din metalo-ceramica si cu pana la 50% mai rezistente. Zirconiul, folosit in stomatologie, este absolut biocompatabil cu organismul uman. Nu este din metal si nu provoaca niciun tip de alergie. Culoarea alba a zirconiului permite folosirea unor coroane pe o perioada mai lunga de timp. Cu ajutorul acestora nu se vede metalul chiar daca gingia se retrage sau o parte din ceramica cade. Coroanele din zirconiu limiteaza aderenta placii bacteriene. Oxidul de zirconiu nu este transparent la lumina spre deosebire de ceramica drept urmare chiar si dintii gri pot deveni estetici.
Dezavantajele coroanei din zirconiu
Singurul dezavantaj al coroanei din zirconiu este dat de costul mai ridicat spre deosebire de ceramo-metalica. In plus, tehnologia de productie este destul de complicata si complexa si necesita o tehnologie si competente adecvate in ceea ce priveste tehnicianul dentar. Folosirea zirconiului reprezinta o faza importanta pentru viitorul stomatologiei, in cazul laturii estetice in special. Acest material, acceptat de orice organism, perfect integrat in zambetul pacientilor a fost deja folosit cu succes in numeroase clinici dentare pentru a produce coroane dentare de o estetica incomparabila. O tehnica ce devine din ce in ce mai populara pe masura trecerii timpului.