Ce este albirea dentara interna?
Albirea dentara interna este albirea dintilor devitalizati (tratati prin intermediul obturatiilor de canal). La ceva timp dupa indepartarea nervului, dintele isi schimba culoarea. Albirea interna a dintelui ii reda culoarea anterioara, ceea ce contribuie la estetica zambetului.
Ce se face inainte de procedura de albire dentara interna?
Perioada de dinaintea procedurii consta in 2 etape: diagnostic si pregatire. In timpul diagnosticului, se efectueaza o examinare detaliata, se precizeaza obiceiurile pacientului si se efectueaza o radiografie a dintelui devitalizat. In timpul pregatirii se indeparteaza urmele de carii sau de obturatii de proasta calitate, daca exista.
In timpul albirii interne, se efectueaza un mic canal in interiorul dintelui. Un gel de albire este apoi plasat in cavitatea sa. Acesta ajuta la albirea dintelui. Spre sfarsitul albirii interne a dintilor se va acoperi cu compozit canalul in care a fost inserat gelul de albire si se pune o plomba provizorie pentru aproximativ o saptamana.
Procedura de albire interna a dintilor dureaza aproximativ 15-20 de minute. Se recomanda sa se repete inca de 2 sau 3 ori pentru a se obtine un efect mai bun.
Albirea dentara interna este dureroasa?
Albirea dentara interna este o procedura nedureroasa si inofensiva. Nu poate dauna dintilor, gingiilor sau sanatatii pacientului. Cu toate acestea, albirea dentara interna nu poate fi folosita in prezenta problemelor dentare. De aceea, diagnosticul si tratarea problemelor dentare sunt efectuate inainte de albirea dentara interna.
Cum se pot pastra pe termen lung rezultatele albirii interne a dintilor?
Pentru a mentine rezultatul, este important ca pacientii sa respecte o igiena orala extrem de buna. Aceasta include periajul dintilor de 2 ori pe zi cu o perie moale si folosirea atei dentare. Unele alimente si bauturi, precum cafeaua, vinul, sfecla, afinele si altele pot pata dintii, inlaturandu-le culoarea alba. Fumatul contribuie si el la decolorarea dintilor.